Een toegangsregel voor webbronnen toevoegen

Zo voegt u een toegangsregel voor webbronnen toe en bewerkt u er een:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsWebcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Instellingen, klikt u op de knop Toegangsregels voor webbronnen.
  4. Klik in het venster op de knop Toevoegen.

Het venster Regel voor toegang tot webbronnen wordt geopend.

5. Typ in het veld Regelnaam de naam van de regel.
  6. Selecteer de status Aan voor de toegangsregel voor webbronnen.

U kunt de schakelaar gebruiken om de toegangsregel voor webbronnen op elk gewenst moment uit te schakelen.

7. Selecteer in het blok Actie de relevante optie:
    • Toestaan. Als deze waarde is geselecteerd, wordt de toegang tot webbronnen die aan de parameters van de regel voldoen toegestaan door Kaspersky Endpoint Security.
    • Blokkeren. Als deze waarde is geselecteerd, wordt de toegang tot webbronnen die aan de parameters van de regel voldoen geblokkeerd door Kaspersky Endpoint Security.
    • Waarschuwen. Als deze waarde is geselecteerd, toont Kaspersky Endpoint Security een waarschuwing met de melding dat een webbron ongewenst is wanneer de gebruiker webbronnen probeert te openen die aan de regel voldoen. Met de koppelingen in het waarschuwingsbericht kan de gebruiker toegang tot de opgevraagde webbron krijgen.
  8. Selecteer in het blok Inhoud van de filter het relevante filter voor de inhoud:
    • Op inhoudscategorieën. U kunt gebruikerstoegang tot webbronnen per categorie beheren (bijvoorbeeld de categorie Sociale netwerken).
    • Op gegevenstypen. U kunt de gebruikerstoegang tot webbronnen beheren op basis van het specifieke gegevenstype van de gepubliceerde gegevens (bijvoorbeeld Afbeeldingen).

Het inhoudsfilter configureren:

1. Klik op de koppeling Instellingen.
    2. Schakel de selectievakjes naast de namen van de vereiste inhoudscategorieën en/of gegevenstypen in.

Met de inschakeling van het selectievakje naast de naam van een inhoudscategorie en/of een gegevenstype past Kaspersky Endpoint Security de regel voor de controle van de toegang tot webbronnen die tot de geselecteerde inhoudscategorieën en/of gegevenstypen behoren toe.

3. Keer terug naar het venster voor het configureren van de toegangsregel voor webbronnen.
  9. Selecteer in het blok Adressen het relevante filter voor adres van de webbron:
  10. Selecteer in het blok Gebruikers het relevante filter voor gebruikers:
    • Op alle gebruikers. Webcontrole filtert geen webbronnen voor specifieke gebruikers.
    • Op individuele gebruikers en/of groepen. Webcontrole filtert webbronnen alleen voor specifieke gebruikers. Een lijst met gebruikers maken waarop u de regel wilt toepassen:
      1. Klik op Toevoegen.
      2. Selecteer in het venster dat opent de gebruikers of groep gebruikers waarop u de toegangsregel voor webbronnen wilt toepassen.
      3. Keer terug naar het venster voor het configureren van de toegangsregel voor webbronnen.
  11. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Regelplanning de naam van de noodzakelijke planning of maak een nieuwe planning op basis van de geselecteerde regelplanning. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Klik op Bewerken of nieuw toevoegen.
    2. Klik in het venster op de knop Toevoegen.
    3. Voer in het venster dat opent de naam van de regelplanning in.
    4. Configureer het toegangsschema voor webbronnen voor gebruikers.
    5. Keer terug naar het venster voor het configureren van de toegangsregel voor webbronnen.
  12. Sla uw wijzigingen op.